fbpx

Sommerferie

sven-scheuermeier-cJ0Vwoq7FHI-unsplash

Sommerferien er noget, som de fleste glæder sig til, hvor der er tid til nærvær og gode oplevelser med kæresten, familien eller venner. Det er også i sommerferien, man ser frem til at slappe af og lade op til en travl hverdag. Der kan altså ofte være store forventninger til sommerferien.
For mange er sommerferie dog også hårdt arbejde. Børnene er ikke i institution eller skole, og der skal stadig laves mad, vaskes tøj og gøres rent. Man tilbringer mere tid sammen, og dette kan føre til flere konflikter, og gøre vores forskelligheder mere tydelige. En stram økonomi, sygdom eller psykiske udfordringer kan også spænde ben for den sommerferie, man havde håbet på.

Hvis du kan nikke genkendende til noget af dette, skal du vide, at du ikke er alene. Selvom at det på de sociale medier kan se ud som om, at alle er på fede rejser, i idylliske sommerhuse, storhygger med familien eller fester igennem med vennerne, er det altså også helt naturligt at opleve følelser som ensomhed, utilstrækkelighed, skuffelse og afmagt i sin sommerferie.

Her er 6 gode råd til en bedre sommerferie:

1. Hvis du skal holde sommerferie med en partner, så er det godt at forventningsafstemme. Hvad har I hver især lyst til, hvordan slapper I bedst af, og er der noget I forventer af hinanden i denne ferie?

2. Vær åben og nysgerrig, og prøv at forstå den andens perspektiv. Når du taler om, hvordan du har det, så prøv at være åben overfor at det er dit perspektiv, og dine følelser og tanker, og at din partner måske har det på en anden måde. Det kan gøre det nemmere for din partner at tage imod.

3. Værdsæt det positive. Prøv f.eks. at finde én god ting der er sket i løbet af dagen, hver dag. Det kan være at solen har skinnet, at man har fået læst i sin bog eller været sammen med én, man holder af.

4. Sørg for, at der er mulighed for alenetid, både til børn og voksne. I nogle familier kan det være hårdt, hvis man føler, at man hele tiden skal være på og have overskud. Det kan bare være en halv time, hvor man lige får en pause.

5. Gå på kompromis. Hvis I ikke kan finde et kompromis, så prøv om I kan skiftes til at bestemme.

6. Husk at det ikke altid er barnets behov at komme ud at rejse, og at man sagtens kan være en god forælder, selvom man holder ferie i Danmark. Det vigtigste børn har brug for, er kærlighed, tryghed og nærvær. Gode oplevelser kan også bare være at tage ud at købe en is, at tage på stranden eller holde picnic.

Hvis du oplever udfordringer enten individuelt, i dit parforhold eller i familien, som er svære at håndtere på egen hånd, er du velkommen til at kontakte os i Psykologhjælpen for professionel hjælp. 

Med de bedste ønsker om en god ferie.

 

Del indlæg

Har du spørgsmål?

Brug vores kontaktformular til at skrive til os. Vi vender tilbage på henvendelser så hurtigt som muligt.

 

Del indlæg