fbpx

Parterapi i Aarhus

Har I problemer i jeres parforhold? Savner I nærheden og intimiteten? Har I svært ved at kommunikere? Oplever i at have gentagne konflikter eller at der er en afstand i mellem jer? Eller ønsker I blot at styrke jeres parforhold og give det et boost?

Med parterapi kan I få en bedre forståelse for hinanden, redskaber til bedre kommunikation og en mulighed for at komme tættere på hinanden.

Hvorfor skal I overveje parterapi?

Parterapi er både for jer som har været sammen i mange år og måske nu er kommet i tvivl om forholdet, og for jer som er mere nye sammen og oplever konflikter eller usikkerhed i forholdet. Der kan være mange forskellige udfordringer.

Nogle af de udfordringer vi ofte møder i parterapi, er problemer med manglende tillid, utroskab, vanskeligheder med sammenbragte børn, savn efter at være tæt på hinanden, manglende intimitet, gentagne uforløste konflikter eller manglende lyst og glæde ved at tilbringe tid sammen. Der kan også være tanker om skilsmisse.

Problemer og konflikter i parforholdet behøver ikke være tydelige udadtil med kritik og høje stemmer, men kan ligeså godt være stille og præget af stor afstand mellem jer, og savn efter nærhed og intimitet.

I kan være inde i en negativ spiral, som det kan være svært eller umulig at få vendt selv. Vi rådgiver også i forbindelse med skilsmisse, med henblik på at reducere eventuelle konflikter og sikre et fremtidlig godt samarbejde.

 

Hvad kan I få ud af et parterapi forløb hos os? 

Gennem parterapi kan vi hjælpe jer med at forstå det fastlåste mønster I er havnet i. I vil få redskaber og viden til at håndtere jeres konflikter og til at komme ud af en negativ spiral. Med parterapi kan I blive bedre til at kommunikere om det, som er svært i forholdet og I vil få mulighed for at genskabe den følelsesmæssige kontakt. Parterapi kan også være afklarende, hvis man er et sted, hvor man er i tvivl om forholdet skal bestå.

Sådan forløber parterapi

En parterapisession hos os varer som regel 75 minutter pr. gang. Hvor mange parterapisessioner, I har brug for, varierer meget. Den første gang, vil vi spørge ind til jeres problem og hvad I har brug for hjælp til. Vi vil sammen udforske problemet og jeg vil bidrage med en dybere forståelse af jeres udfordringer. Vi sætter mål for terapi forløbet. Generelt vil målet være, at I skal få en bedre forståelse for hinanden og hvorfor jeres problem er opstået, samt mulighed for at genskabe et trygt og godt parforhold.

Har du spørgsmål?

Hvis du vil vide mere så tag gerne kontakt til os.

Vores psykologer med
speciale i parterapi

Cand. Psych., aut. Indehaver. Kerneområder: Terapi, rådgivning og coaching af voksne og unge. Parterapi. Foredrag og kurser. Supervision til psykologer og andre faggrupper.

Ingvild Sanaker

Psykolog
Cand. Psych., aut. Indehaver. Kerneområder: Terapi, rådgivning og coaching af voksne og unge. Parterapi. Foredrag og kurser. Supervision til psykologer og andre faggrupper.

Lene Hvam

cand. Psych., aut. Indehaver